ΦΟΙΒΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Εισαγωγική εικόνα

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΟΙΝΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ UPSTAGE
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ.

Την Κυριακή 22 Απριλίου ο Φοίβος Οικονομίδης θα ανέβει με τους εκλεκτούς του συνεργάτες στη σκηνή του Γυάλινου UP STAGE .
Θα παρουσιάσει επιλογή τραγουδιών από την προσωπική του δισκογραφία αλλά θα ερμηνεύσει και τραγούδια άλλων, παρουσιασμένα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

Μαζί του θα είναι οι καταξιώμένοι τραγουδιστές Σοφία Μιχαηλίδη και Νίκος Ανδρουλάκης, σε φιλική συμμετοχή, σε τραγούδια πολύ γνωστών συνθετών. Θα παίξουν οι μουσικοί:

Γιώργος Γουρζουλίδης -πιάνο

Θεόδουλος Παρασκευαϊδης - μπουζούκι και συντονισμό προγράμματος

Μάριος Παπούλιας - βιολί

 

 

Ο Φοίβος Οικονομίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Υπήρξε ελεύθερος τραγουδιστής – τραγουδοποιός στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ.
Το 1975 συμμετέχοντας στην νεανική «Ομάδα των Έξι» έκαναν την ταινία «Ο αγώνας» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά από την Κριτική Επιτροπή και το κοινό. Τα τραγούδια της ταινίας έγραψε ο Φοίβος Οικονομίδης, όπως το «Πέραμα» που ακούστηκαν την ίδια χρονιά σε συναυλίες και εκδηλώσεις.
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε σπουδές στο εξωτερικό. Σήμερα είναι διδάκτωρ Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
Ασχολήθηκε και συνεχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Δούλεψε σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά ενώ συνεργάστηκε και με τον ξένο Τύπο.
Ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου ως ερευνητής. Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία ιστορικής έρευνας αλλά και λογοτεχνίας.
Τα τελευταία χρόνια ξαναγύρισε στην παλιά του αγάπη, το τραγούδι, που αναμφίβολα υπήρξε ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής του. Ίσως το πιο αγαπημένο.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν «Ο ωραίος σου εαυτός» (Αυλός, 2005). Ακολούθησε «Ο ντεσπεράντο» (Μετρονόμος, 2011).

 

Γυάλινο Up Stage,

Λεωφόρος Συγγρού 143

Ν. Σμύρνη

Τηλέφωνο: 210 9315600


Είσοδος 12 € με μπύρα ή κρασί